2092 Budakeszi, Széchenyi u. 94.   Tel: 06 (23) 451-550   E-mail: nsjgtitkar@gmail.com

Épülnek a fürdők!

Az iskolai fürdők és mellékhelyiségek állapota az elmúlt évtizedekben nagyon leromlott, a felújítás érdekében szülői összefogás keretében meghirdetésre került a “Modern fürdő” program. A projekt elsődleges célja a "testnevelés" öltözők zuhanyzóinak teljes körű felújítása volt.

Az iskolában van egy tábla, amelyet 1977-ben tettek ki az akkori szülők, akik akkor társadalmi munkában felújították a fürdőket. Azóta eltelt majdnem fél évszázad, ideje volt a felújításnak és a mostani szülői generáció is lépett, az SZMK gyűjtést hirdetett és csempejegyek formájában fogadta a támogatásokat. Minden osztály segítette a projekt elindítását, és a 11/B osztály szülői közössége adta össze a legnagyobb támogatási összeget.

A gimnázium vezetésének hatékony lobbizása eredményeképpen Budakeszi Város Önkormányzata és a Klebersberg Központ Érdi Tankerületi Központja 3-3 millió forinttal támogatta a felújítást. A szülői és vállalkozói felajánlásokból majdnem 1,5 millió forint gyűlt össze, és ezt a pénzt a gimnáziumot támogató Pro Educatione Alapítvány 3, 5 millió forintra egészítette ki. Ebből a 9,5 milliós összegből elindulhatott a felújítás.

A fürdő projekt tervezését Spilák Attila (11/B szülő) vállalta, ami különlegesen nagy kihívás volt, hiszen semmilyen alaprajz nem maradt fenn az iskoláról. Ezúton is köszönjük Varga Tamás, és Carrigan Katalin szülőknek, hogy segítettek kedvezményes árú burkoló anyagokat és a burkoláshoz használt segédanyagokat vásárolni, és azt házhoz szállítani. Herendi Zita eredményes közbenjárásának köszönhető egy 500.000 forintos támogatás, amit egy mobilkommunikációs cég ajánlott fel az iskolának erre a célra. Sokan tettek a sikeres megvalósításért, mindenkinek hálás szívvel köszönjük!

A fő folyosón lévő mosdót és két öltözőt a napokban birtokba vehetik a tanulók, a hátsó folyosó zuhanyzójának gépészete is elkészült, az átadás a hónap végére várható. Az átadásról, a felújítás eredményéről a következő levelünkben tájékoztatjuk a kedves olvasókat.

A Pro Educatione Alapítvány a Budakeszi Nagy Sándor József Gimnáziumért 11742348-20004563 számlaszámára várjuk a továbbiakban is a támogatásokat a projekt teljes befejezéséhez és az alapítvány általános feladatainak ellátásához.

https://nsjg.budakeszi.hu/aktualis/tamogatas-alapitvanyunk-reszere

NSJG cimer nevvel

Cím: 2092 Budakeszi, Széchenyi u. 94.
Telefon: (23) 451-550
Fax: (23) 451-506
Vezető: Borók Edit 
Honlap:  
e-mail: nsjgig@gmail.com
OM kód:  032548

 

 

Megközelíthetőség

  • A Széll Kálmán térről induló 22-es vagy 22A BKK busszal - ekkor a budakeszi Városháza megállónál kell leszállni.

vagy

  • A 222-es BKK busszal  a Gimnázium megállóig kell jönni.

Search