2092 Budakeszi, Széchenyi u. 94.   Tel: 06 (23) 451-550   E-mail: nsjgtitkar@gmail.com

Fenntarthatósági témahét: fenntartható divat

Az idei Fenntarthatósági témahét egyik pályázata volt a 'Fenntartható Divat Program'.Erre két 9.Ny-s tanuló, Szőke Katalin és Albitz Anna készített pályaművet. Bár díjat nem sikerült nyerni, de az alkotást valószínűleg így is élvezték, mi pedig utólag is köszönjük a lányok munkáját!

"Az öltözékeket a divat sokszínűsége inspirálta. A ruhákat a változatosság, egyediesség és a különböző technikákkal való kísérletezés vágya ihlette. Az önmagunk megmérettetése és önkifejezése motiválta a ruhák elkészülését.

Három átlagos ruhadarabot vettünk alapul, és másítottuk meg őket egy kicsit. Az anyagokon próbáltunk változtatni. Festettünk, varrtunk rájuk, vagy hozzá újabb részeket. Farmer inggel, nadrággal, és egy pamut ruhával dolgoztunk.

Főbb technikánk a varrás volt, emellett festettünk, szaggattunk és reszeltünk is. A ruhát megfordítva viseltük, ezzel különlegesítettük annak megszokott viselését. Ezelőtt sosem használtunk a textil festéket, így most lehetőséget kaptunk rá, hogy kipróbálhassuk magunkat ezen a téren is.

Azért ezeket a technikákat választottuk, mert ezelőtt még nem volt alkalmunk ilyesmiben részt venni. Hallottunk már ezekről a módszerekről, de eddig nem tudtuk kipróbálni őket. Például ennek a pályázatnak köszönhetően használhattuk a reszelés eljárását is

A ruhákat alaposan megtervezett folyamat előzte meg, így összhangban és egyetértésben tudtunk egymással dolgozni. A varrási és festési munkákat felosztottuk egymás között, ezért mindketten folyamatosan tudtunk tevékenykedni."

Image

NSJG cimer nevvel

Cím: 2092 Budakeszi, Széchenyi u. 94.
Telefon: (23) 451-550
Fax: (23) 451-506
Vezető: Borók Edit 
Honlap:  
e-mail: nsjgig@gmail.com
OM kód:  032548

 

 

Megközelíthetőség

  • A Széll Kálmán térről induló 22-es vagy 22A BKK busszal - ekkor a budakeszi Városháza megállónál kell leszállni.

vagy

  • A 222-es BKK busszal  a Gimnázium megállóig kell jönni.

Search