Határtalanul logó

Comenius projektek

Határtalanul

határtalanul

- Határtalanul projektek

- Határtalanul 2017/18

- Határtalanul 2016/17

- Határtalanul 2015/16

- Határtalanul 2014/15

- Határtalanul 2013/14

- Határtalanul 2012/13
Határtalanul 2017/18határtalanul

 Arany János nyomában Határtalanul!

 Képek:

     Magyarországi és Felvidéki találkozó - https://photos.app.goo.gl/mbLaZYvbNjSaLtNj2

     Erdélyi találkozó - https://photos.app.goo.gl/BC8PV69MuOxuiZb13

Videó:

     Buda Környéki Televízió - https://youtu.be/vfG21KHqCKA

 

Lap tetejére ugrás Határtalanul 2016/17 határtalanul

 Természeti értékeink Határtalanul!

 Képek:

     Magyarországi találkozó - https://goo.gl/photos/r76CProqeXMBncNh9

     Erdélyi találkozó              - https://goo.gl/photos/ckkgMFR5u457vpMX7

Videó:

     Buda Környéki Televízió   -  https://youtu.be/SOEM-S0rIdc

Lap tetejére ugrás Határtalanul 2015/16 határtalanul

 

Iskolánk 26 éve tart fenn testvériskolai kapcsolatot a nagyváradi Ady Endre Líceummal. Ezt a kapcsolattartást támogatja, könnyíti meg a Határtalanul program, amelyben immár negyedszer sikerült elnyerni a támogatást. 30- 30 diák és 3-3 tanár vett részt mindkét oldalról a közös programokban. Idei közös munkánk terméke egy fiataloknak szóló útikönyv volt, Digitális útikönyv fiataloknak címmel.

A tizenévesek általában az internetről tájékozódnak. Az utazási irodák célközönsége nem ez a korosztály, és ez tükröződik a stílusban és az ajánlott látnivalókban is, tehát úgy határoztunk, csinálunk egy fiataloknak való, internetes útikönyvet!

A sok vonzó lehetőség közül választásunk a Dunakanyarra, illetve Kalotaszeg falvaira és Kolozsvárra esett. Az ajánlott helyszínek bejárására, megismerésére, az anyag elkészítésére 4-4 nap állt rendelkezésünkre. Természetesen ezt még utómunkálatok követték.

Március elején jártak az adysok nálunk, sajnos az idő nem kedvezett nekünk, szeles, hűvös idő volt. Esztergom, Dobogókő, Visegrád, Szentendre megtekintését zsúfoltuk bele a hazai programba.

Mi, nagysanyisok pünkösdkor utazunk. Már nagyon vártuk a viszontlátást új barátainkkal, és nagy élmény volt Kalotaszeg és a Kincses Kolozsvár felkeresése.

De a sok szó helyett álljon itt a projektünk terméke, melyet diákjaink készítettek, s szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna.

Lap tetejére ugrás

 

Határtalanul 2014/15: Örökítsük meg értékeinket

Erdélyi program: képek

Lap tetejére ugrás
Határtalanul 2013/14 határtalanul

 

Szabadságharc határtalanul

Napló

Készítette:
Emődi Nóra 11.A,
Varga Bendegúz 12.B

 

A Buda Környéki Televízió témanapon készült felvétele:

 

Nagyvárad 2014 - képek

Lap tetejére ugrás
Határtalanul 2012/13 határtalanul

 

Határtalanul - projekt nap 2013. június 14.

Képek a Határtalanul projekt keretében tartott témanapról: előadás, filmvetítés, rejtvények, élőlánc.

A Buda Környéki Televízió projektnapon készült felvétele.

 Határtalanul - Kézdivásárhely 2013. május 21-27.

 Határtalanul, ízelítő az élményekből!

 A látogatásról készült film a Duna TV május 30-i Térkép műsorában

 
A Játék és tanulás Határtalanul projekt résztvevői  2013. március 6-12. között Magyarországon találkoztak a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző diákjaival és tanáraival.

 

 

Cikkek a márciusi látogatásról a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző honlapján.

Cikk1: Budakeszin jártunk

Cikk2: Határtalanul

 

 

A Határtalanul program 2013. márciusi találkozóján készült fényképek megtekinthetők a fotóra kattintva!

 

 

 

Lap tetejére ugrás

 Határtalanul projektek határtalanul

A Nagy Sándor József Gimnázium pályázata nyertes lett a
Határtalanul
programban

 

2010. október 18-án határozott a parlament arról, hogy minden magyarországi közoktatásban tanuló diák jusson el egyszer a magyarlakta területekre az állam támogatásával. Az első két évben csak az általános iskolák és szakközépiskolák pályázhattak, az idén tavasszal viszont már a gimnáziumoknak is lehetőségük nyílt erre. Így iskolánk vezetése és tantestülete úgy döntött, hogy elkészítjük a pályázatot. Nagy örömünkre szolgált, hogy amikor nyilvánosságra hozták a nyertes iskolák névsorát, ott találtuk a miénket is.

A gimnáziumok számára kiírt programban az a feladat, hogy egy határon túli magyar gimnáziummal közös projektet valósítsanak meg. Mi Kézdivásárhelyen találtunk partnerre, a Bod Péter Tanítóképző fogadta szívesen hívásunkat a közös munkára.

A két iskola között a partnerség a Határtalanul program felhívására jött létre. 22 éve van testvériskolai kapcsolatunk a nagyváradi Ady Endre Líceummal, ezért jól ismerjük azt a területet. Vágytunk arra, hogy távolabbi magyarlakta területekre is eljussunk, hisz ott nem jártunk még, ahol egy tömbben él a magyarság, ilyen messze a határoktól, s ennyire gazdag magyar kinccsel rendelkezik. Ezért esett a választásunk Háromszékre, s nagy örömünkre, a Bod Péter Tanítóképző szívesen csatlakozott hozzánk.

Az elnyert pénzből arra van lehetőségünk, hogy 30-30 diák 3 tanár kíséretében 6 napos látogatást tegyen a partner intézménybe. Az utazás során megismerkedünk a környékkel, közösen gyűjtünk információkat arról. A mi projektünk célja, hogy diákjaink közösen, a látogatások során megszerzett tudás alapján, készítsenek egy kvízjátékot Háromszékről és Budapestről. A játék témakörei tantárgyakhoz kapcsolódnak, ezek a történelem, földrajz, magyar nyelv és irodalom, művészetek.

Terveink szerint közös projektünk termékét nyilvánossá tesszük, így más iskolák számára is hozzáférhető lesz. Játékunk két részből fog állni. Az első találkozó során a Budapesti részt készítenénk el, a második során a Háromszékit. A játék egyben és külön is játszható lesz. A budapesti részt inkább az erdélyi iskolák tanulói hasznosíthatják jobban, bár bizonyára a magyarországi diákok sem ismerik tökéletesen a fővárosukat, így ők is tanulhatnak belőle. A Háromszékről szóló játék a magyarországi diákoknak lesz nagyon hasznos. A kész játék így használható tanórákon, vagy egy kirándulás előkészítéseként, vagy 'csak' színvonalas szabadidős tevékenységként.

A közös projekt nagyon sikeres volt. A diákok élvezettel dolgoztak a vetélkedőn, s közben szoros barátságok alakultak ki. A kapcsolatot mindenképpen folytatni szeretnénk.

Kihasználva a lehetőséget 2013 tavaszán új pályázatot nyújtottunk be, testvériskolánk, a nagyváradi Ady Endre Líceummal közösen. Az 1848-49-es szabadságharccal foglalkozó projekt megkapta a támogatást, így ebben a tanévben is lehetősége lesz 30 diákunknak arra, hogy kedvezményesen Erdélybe utazzon, és az ottani diákok pedig hozzánk látogathatnak.

Határtalanul logó

Lap tetejére ugrás

adó 1%

 

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com