Határtalanul logó

Comenius projektek

Iskolánk

A projekt honlapja ide vagy a képre kattintva elérhető.

A Buda Környéki Televízió felvétele az Erasmus+ pályázat Youth and healthy habits projekt májusi budakeszi találkozójáról:

Iskolánk két projektje is elnyerte az Európai Unió pénzügyi  támogatását az új Erasmus+ Program keretében, és sikeres lett a Határtalanul Program felhívására benyújtott pályázatunk is.

A Tempus Közalapítvány által koordinált Erasmus+ iskolai együttműködések  egyik  projektjének címe: Preparing for life in the 21st century, megvalósításához a 2014-16-ös időszakra 44 115 Euro áll rendelkezésünkre. A másik projekt címe: Youth and healthy habit , és a 2014-17 közötti három évre 38 100 Euro támogatást kaptunk.

Dr. Dömötörné Papp Hargita igazgatónő köszöntő beszéde az iskola fennállásának 50 éves jubileumi ünnepségén, a Nagy Sándor József dombormű avatásán:

 

"Tisztelettel köszöntöm kedves vendégeinket iskolánk fennállásának 50. évfordulója tiszteletére rendezett domborműavatáson.

 

Köszöntöm Hende Csaba honvédelmi miniszter urat,

Csenger ?Zalán Zsolt országgyűlési képviselő urat,

dr. Csutoráné dr. Győri Ottiliát Budakeszi város polgármesterét,

a Pest Megyei Kormányhivatal képviseletében dr Túri Ibolya igazgató asszonyt,

Dr. Szelenczy Gabriellát, a Budakeszi Járási Hivatal vezetőjét

Dr. Remete Sándor urat, Budakeszi Város jegyzőjét

Varga László urat, Perbál polgármesterét

Székely László urat, Páty polgármesterét

Budakeszi Város Képviselő Testületének megjelent tagjait

Hoyos Sándornét, a Budakeszi Tankerület vezetőjét

Szemereki Zoltán  emeritusz polgármestert

Farkas Gyula         emeritusz polgármestert

Tagai István           emeritusz polgármestert

Gábor Emese szobrászművészt, a dombormű megálmodóját és alkotóját

Hidas Mátyás urat, a Stulwerk Kft. ügyvezető igazgatóját, valamint a Budakeszi Kultúra Alapítvány elnökét

Herein Gyula urat, az Opel Interat ügyvezető igazgatóját

Mayer Gábor urat, a Toyota Mayer ügyvezető igazgatóját

 

Szeretettel köszöntöm az intézmények vezetőit, kollégákat, diákokat, érdeklődőket!

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves diákok!

 

Az iskolánk fennállásának 50. évét ünnepeljük, az 50. tanévet. Nézőpont kérdése, hogy ez sok, vagy kevés. Mindenképpen egy szép kerek évforduló. Ha visszatekintek arra a 28 évre, amelyet ebből az 50 évből a gimnáziumban tölthettem, elmondhatom, hogy nem volt zökkenőmentes. Az iskola olyan, mint a gyermek. Születése után csak sok-sok évvel derül ki, hogy mi lesz belőle. Ebben nagy szerepe van a tanároknak, az odafigyelésnek, a befektetett energiának.  Sokszor és sokan megkérdőjelezték iskolánk létjogosultságát. Az elért eredmények igazolták, hogy jó döntés volt a fenntartó részéről a gimnázium megtartása. Jó döntés azért, mert akik az oktatást        támogatják, azok a jövőt támogatják.

 

A mi iskolánknál vannak szebb iskolák, vannak jobban felszerelt iskolák. A hozzánk járó tanulók és szüleik nem ezért választják gimnáziumunkat. A családias légkör, az iskola szellemisége, az eredményeink teszik vonzóvá a mi sulinkat. Mi mindannyian önzetlenül szeretjük iskolánkat, fontosnak tartjuk intézményünk sorsát, és büszkék vagyunk diákjaink eredményeire. Büszkék vagyunk a 70-80%-os egyetemi felvételeikre, a nyelvvizsgáikra, a sporteredményeikre, büszkék vagyunk hogy elnyertük el az ÖKOISKOLA címet. És legalább ilyen büszkék vagyunk a rendszeresen visszajáró öregdiákjainkra, az életünk krónikájára, az évkönyvünkre.

Meg sem kísérelem elmondani, hogy milyen sok kolléga milyen sok munkát, lelkesedést, szabadidőt fordított az elmúlt évek során az alma mater hírnevének öregbítésére. A zászlónkon, jelvényünkön lévő kezdőbetűk még a sporttagozatunk idejéből származnak. ?C?,?A?, ?F? az olimpia jelszavának kezdőbetűi. Citius, altius, fortius, gyorsabban, magasabbra, erősebben.

E szavaknak az üzenete a mai napig, nem csak az olimpiákon, a mi életünkben is fontos jelentéssel bírnak.

Tantestületünk döntése értelmében, az 50. évforduló tiszteletére szeretnénk emléket állítani gimnáziumunknak és névadónknak, Nagy Sándor József 1848-as honvédtábornoknak. Ennek az elképzelésünknek a megvalósításához volt diákunkat, Gábor Emese szobrászművészt kerestük meg, aki első szóra önzetlenül segített.

Az elképzelésünket, a dombormű létrejöttét anyagilag támogatta: Hende Csaba honvédelmi miniszter úr és a Honvédelmi Minisztérium,

dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester Asszony és Budakeszi Város Képviselő Testülete

Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő úr

a Budakeszi Kultúra Alapítvány

Perbál Képiselő Testülete, és Varga László polgármester úr

Páty Képviselő Testülete, valamint

Hidas Mátyás, Herein Gyula, Mayer Gábor, Tagai István ügyvezető urak.

Iskolánk nevében köszönöm támogatásukat!

 

Isten éltesse az 50 éves Nagy Sándor József Gimnáziumot, a tanárait, a diákjait és dolgozóit!"

(A gimnázium 40 éves jubileumára írt köszöntő Mácsár Melinda tanárnőtől.)

1964-ben kezdődött a gimnáziumi oktatás Budakeszin. Az azóta eltelt idő még nem teszi igazán nagy múltúvá iskolánkat, de mindenképpen alkalmat ad a visszatekintésre. Sok viszontagság között bizonyította iskolánk a létjogosultságát, fennmaradt, megerősödött, mély gyökeret vert a település oktatási rendszerében. Két generáció hagyta már el a gimnáziumot, életre szóló élményekkel, használható tudással, erkölcsi tartással felvértezve. Ezeknek az elballagó százaknak a sorsa a legbiztosabb visszaigazolás az iskola alapítóinak, működtetőinek, és nekünk, az iskoláért dolgozóknak, hogy jó ügyet szolgálunk. Tekintsünk csak vissza arra a rögös útra, ami a 60-as évek derekától máig vezet!

adó 1%

 

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com