Határtalanul logó

Comenius projektek

Közösségi szolgálat

A közösségi szolgálat iskolai koordinátora Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. tanárnő.

A fogadó szervezetek listája letölthető ide vagy a képre kattintva.

A Köznevelési törvény közösségi szolgálatra vonatkozó része: (2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről, Magyar Közlöny 162. szám, 2011. december 29.):

"Az érettségi bizonyítvány kiadásának feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása.
közösségi szolgálat portál Az érettségi bizonyítvány kiadásához a közösségi szolgálat végzésének igazolását először a 2016. január 1-je után megkezdett érettségi vizsga esetében kell megkövetelni. Közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása."

A közösségi szolgálat szabályai itt.

Letölthető nyomtatványok:

Iskolánk diákjai és tanárai is részt vettek Budakeszi és osztrák testvérvárosa, St. Margarethen an der Raab település közös projektjeként meghirdetett program megvalósításában. A résztvevő diákok a közösségi szolgálat keretében fúrtak, faragtak, csiszoltak és festettek, így  segítettek két köztéri padot alkotni raklapokból az újrahasznosítás jegyében.

- Képek a Galériában.

- Képek a Budakeszi Hírmondó Galériájában.

- A Buda Környéki Televízió felvétele: (a 11:50-től)

Iskolánk a következő intézményekkel, szervezetekkel kötött együttműködési megállapodást:

 

Budavidék Zöldút Szövetség ? tavaszi biciklitúra 2013. 05. 11.

Diákjainkra is érvényes a köznevelési törvénynek az az előírása, hogy 2016-tól az érettségi bizonyítvány kiadásának feltétele a gimnáziumi évek alatt elvégzett, összesen 50 óra közösségi szolgálat megléte. Ennek keretében a diákok elsőként a BVZ tevékenységébe kapcsolódtak be. Áprilisban a Páty-Budajenő közötti szekérút feltárását követő hulladékgyűjtésben vettek részt 19-en a 10.B osztályból. Az így rendbe tett zöldút felavatását jelentő, május 11-re tervezett biciklitúra szervezésében, az előkészítésben és a lebonyolításban szintén diákjaink segítettek.

Iskolánkban a törvényben előírt 50 órás közösségi szolgálatot a 10.B osztályos diákok kezdték el először teljesíteni. Április 6-án szombaton a gimnázium ökoiskolai partnerének, a  Budavidék Zöldút Szövetségnek szervezésében hulladékgyűjtésben vettek részt.

adó 1%

 

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com