Határtalanul logó

Comenius projektek

Két nyertes nemzetközi pályázat

Két nyertes nemzetközi pályázat a
Nagy Sándor József Gimnáziumban

Iskolánk, a Nagy Sándor József Gimnázium multilaterális projektje elnyerte a támogatást a Comenius Program keretében, és sikeres lett a Határtalanul Program felhívására benyújtott pályázatunk is.

A Tempus Közalapítvány által koordinált Comenius iskolai együttműködések  multilaterális projektjének megvalósításához a 2013-15-ös időszakra 20 000 Euro áll rendelkezésünkre. A projekt címe HIDAK, célja az, hogy minél több dolgot fedezzenek fel diákjaink, mely összeköt bennünket Európában.

A Bethlen Gábor Alapkezelő által támogatott Határtalanul Programban pedig több, mint 1.7 millió forintot nyertünk, melynek segítségével közös munkát fogunk végezni a nagyváradi Ady Endre Líceum diákjaival az 1848-49-es szabadságharc történetének és helyszíneinek  jobb megismerése érdekében.

A COMENIUS Iskolai Együttműködések célja, hogy kiterjessze az oktatás európai dimenzióját azáltal, hogy segíti az iskolák közötti együttműködést. A projekt különböző országokból származó diákoknak és tanároknak biztosít lehetőséget az együttműködésre. Az iskolák közötti kapcsolatok segítik a diákokat, tanárokat abban, hogy új készségekre tegyenek szert, vagy meglévő készségeket fejlesszenek, nemcsak saját érdeklődési körükben, hanem csapatmunkában, kapcsolatok építésében, projektmunka tervezésében és kivitelezésében az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) felhasználásával. Az iskolák közötti együttműködés továbbá lehetőséget ad a diákoknak/tanároknak külföldi utazásokra, így az idegen nyelv gyakorlására, illetve tanulására. Iskolánk öt másik európai iskolával működik együtt a multilaterális program keretében. A partner iskolák Franciaországból, Olaszországból, Törökországból, Hollandiából és Romániából vannak.

Az első közös Comenius találkozó Hollandiában, Zeistben lesz decemberben, ahova diákjaink az elnyert támogatásból utaznak. Terveink szerint lehetőségük lesz törökországi és romániai utazásra is.

A Határtalanul program célja, hogy egy magyarországi és egy határon túli gimnázium diákjai végezzenek közös tevékenységet.  A Határtalanul projekt megvalósítása érdekében márciusban fogadunk egy 33 fős csoportot Nagyváradról, majd májusban mi utazunk hozzájuk.

2009 óta ez az ötödik sikeres Comenius iskolai együttműködésen alapuló pályázatunk.

Az idén másodszor pályázhattak gimnáziumok is a Határtalanul Program keretében, így nagy örömmel tölt el minket, hogy mind tavaly, mind az idén sikerült elnyernünk a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatását.

A lezárt projektek során elvégzett munkát, az utazásokról készült fotókat és videókat bárki nyomon követheti iskolánk honlapján. (nsjg.hu/palyazatok/comenius)

adó 1%

 

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com