Határtalanul logó

Comenius projektek

Sportnap 2019

2019. szeptember 27-én hatodik alkalommal rendeztük meg sportnapunkat az Európai Diáksport Napján a budakeszi sportpályán.

A  közös sportolásra, egészségmegőrzésre ösztönző kezdeményezés a Magyar Diáksport Szövetségtől indult 13 évvel ezelőtt, majd 2018-ban már 29 ország 2,5 millió diákja vett részt a saját iskolájában diáksportnapi programokon.

Ezen a napon majdnem teljes tanulói és pedagógusi létszámmal vonultunk ki a sportpályára. A program közös tornával indult, Szarvas Krisztina testnevelő vezetésével, pezsdítő háttérzenével. A gyerekeknek 10 véletlenszerűen összeállított vegyes csoportban 10 különböző erőpróbát kellett teljesíteniük.  A kísérő tanárok csapattagként vettek részt a sportolásban, együtt vetélkedtek a gyerekekkel. Az ügyességi próbák állomásokon voltak elhelyezve, szem előtt tartva a feladat helyigényét. Egy-egy feladat 5-5 percig tartott, ha ez letelt, a „játékmester” Mayer Márton testnevelő tanár tovább küldte a csapatokat a következő állomásra. A gyerekek az akadályokkal gátolt kézilabda kapura dobást találták a legnehezebbnek, és sokat nevettek, amikor három- három  gyereknek közös ügyességi próbaként, összekötött lábbal kellett 100 métert szaladni. A röplabda célterületre nyitás mellett, - többek között - amerikai foci dobás, frizbi dobálás kapuba, rögbi labda rúgása és elkapása tette próbára  a gyerekeket.

A 11. kihívás a 2019 méteres futás volt, melyet minden csapatból 5 fiú és 5 lány részvételével váltófutásban teljesítettek a diákok csapattársaik szenvedélyes buzdítása kíséretében.

A nap végén a több, mint 200 kipirult, kissé fáradt diák együtt vonult el a pályáról, élénken beszélgetve az átélt élményekről.  A legtöbben annak örültek, hogy ebben a szép időben, olyan csapattársakkal játszhattak együtt, akikkel a testnevelési órákon nem találkozhatnak. Élvezték a szurkolást, a játékot és hogy ez alkalommal  valóban nem a győzelem volt a legfontosabb.

adó 1%

 

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com