Határtalanul logó

Comenius projektek

Közösségi szolgálat - BVZ biciklitúra

Budavidék Zöldút Szövetség ? tavaszi biciklitúra 2013. 05. 11.

Diákjainkra is érvényes a köznevelési törvénynek az az előírása, hogy 2016-tól az érettségi bizonyítvány kiadásának feltétele a gimnáziumi évek alatt elvégzett, összesen 50 óra közösségi szolgálat megléte. Ennek keretében a diákok elsőként a BVZ tevékenységébe kapcsolódtak be. Áprilisban a Páty-Budajenő közötti szekérút feltárását követő hulladékgyűjtésben vettek részt 19-en a 10.B osztályból. Az így rendbe tett zöldút felavatását jelentő, május 11-re tervezett biciklitúra szervezésében, az előkészítésben és a lebonyolításban szintén diákjaink segítettek.


Sajnos az időjárás nem volt kegyes a rendezvényhez, így 1 nappal a túra

időpontja előtt a programot hivatalosan lemondták. Másnap reggel azonban az elszánt biciklisek a környék néhány településéről

mégis nekivágtak, dacolva az esővel és a sárral, eltekertek Pátyra. Itt a fogadásukra kissé átalakított programmal készültek a szervezők, s bár kisebb létszámú társaságnak, de igen jó hangulatú, tartalmas együttlétet sikerült összehozni.A biciklitúrához kapcsolódva a 9.A és a 10.B osztályokból 6 diákunk  segített az előkészületekben a kisgyerekek részére menetlevelek és az állomásokat jelentő képek elkészítésével, melyeket a népi játékokhoz kapcsolódó akadályversenyen használtak. Mivel május 10-e a madarak és fák világnapja, így ehhez és a Zsámbéki medencéhez kapcsolódó rejtvényt  készítettek diákjaink. A rendezvényre az ökoiskolai zöldpontgyűjtésünk részeként készített madaras és fás műveltségi totót is elvittük, ez a felnőtteknél aratott nagy sikert. A kitöltésért és a népi játékokon való részvételért a  BVZ jóvoltából csokoládé volt a jutalom. A rejtvények kiértékelésében, a menetlevelek ellenőrzésében és a jutalmak átadásában 4 nagysanyis diák segédkezett.

Sajnos résztvevőként több diákunkkal nem találkoztunk a rendezvényen, pedig a programok igen változatosak és színvonalasak voltak. Lehetett lovagolni, volt zoknicsata a PÁKICS szervezésében, íjászkodhattak az arra vállalkozók, meg lehetett nézni a hüllőkiállítást, és a felnőttek borkostolással egybekötött sétát tehettek  a pátyi pincehegyen. A Magyarok Szövetsége pátyi szervezete  arról is gondoskodott, hogy mindenki finom  ebédet ehessen, volt raguleves és bukta.

Reméljük, a következő alkalommal már az időjárás is segíti ennek a nagyon kellemes és fontos hagyománynak a továbbélését, s akkor újra szívesen veszünk részt szervezőként, segítőként,  túrázóként.

(Összesen 76+42=118 órát dolgozott 26 diákunk a szekérút feltárásban és a biciklitúrához kapcsolódóan.)

Képek a Galériában.

adó 1%

 

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com