2092 Budakeszi, Széchenyi u. 94.   Tel: 06 (23) 451-550   E-mail: nsjgtitkar@gmail.com

Kapcsolataink

Kapcsolataink

Bod Péter Tanítóképző, Kézdivásárhely
 

IA gimnáziumok számára a Határtalanul programban az a feladat, hogy egy határon túli magyar gimnáziummal közös projektet valósítsanak meg. Mi Kézdivásárhelyen találtunk partnerre, a Bod Péter Tanítóképző fogadta szívesen hívásunkat a közös munkára.

Ady Endre Líceum, Nagyvárad
 

Iskolánk 1990 óta ápol testvérkapcsolatot a nagyváradi Ady Endre Líceummal. A közös történelmet az akkori váradi igazgató, Jankó Szép Sándor és Baumgartner Szilvia tanárnő alapozta meg a kapcsolat felvételével. A választás azért esett erre a városra, mert névadónk, Nagy Sándor József innen származik, így e kapcsolat révén az ő emlékének ápolására is nagyobb lehetőségünk van. Természetesen olyan iskolát kerestünk, ahol magyar diákok tanulnak, hogy a határon túli magyar fiatalokat a kapcsolat révén is támogassuk. Ez akkor még - sajnos - nagyon is időszerű feladatnak számított. Szerencsére mára nagyon sokat javult a helyzet keleti szomszédainknál, ezért a személyes barátságok mellett elsősorban a másik ország megismerése és a magyar kultúra közös ápolása lett a fő célunk. Minden ősszel a budakesziek utaznak pár napra Romániába, tavasszal pedig a váraidak viszonozzák a látogatásunkat. A két évtized alatt rengeteg diák és tanár kapcsolódott be ebbe a programba, ami minden résztvevőnek szép élményeket jelentett, és jelent ma is.

 

Wenzgasse Gymnasium, Bécs
 

Horváthné Horváth Zsuzsanna tanárnő 2004-ben vette fel a kapcsolatot a bécsi Wenzgasse Gymnasiummal. A kialakuló testvériskolai viszony kölcsönös látogatásokat jelent, amelyek révén a két intézmény tanulói nemcsak egymás életébe, a szűk családi és baráti környezetbe nyernek bepillantást, hanem Bécs, illetve Budapest és Budakeszi, Ausztria illetve Magyarország szépségeit, látnivalóit is feltárja a partnerek előtt. A kapcsolat hangsúlyozza a közös európaiságot, ami lehetővé teszi, hogy ebben a vonatkozásban is tanuljunk egymástól. Természetesen a mi részünkről a nyelvgyakorlás szempontjából is nagy jelentőséggel bínak a közös programok.

 

Student Lines Utazási Iroda
 

Régi partnerünk már a Student Lines Utazási Iroda, amellyel Baumgartner Szilvia tanárnő és Fazekas Péter tanár úr tartja a kapcsolatot. Ennek a cégnek a segítségével szervezzük és bonyolítjuk külföldi iskolai kirándulásaink jelentős részét. Az együttműködés igen gyümölcsözőnek mondható, mi a hosszú évek során állandó, megbízható partnernek bizonyultunk, az iroda pedig maximálisan törekszik igényeink kielégítésére.

 

NSJG cimer nevvel

Cím: 2092 Budakeszi, Széchenyi u. 94.
Telefon: (23) 451-550
Fax: (23) 451-506
Vezető: Borók Edit 
Honlap:  
e-mail: nsjgig@gmail.com
OM kód:  032548

 

 

Megközelíthetőség

  • A Széll Kálmán térről induló 22-es vagy 22A BKK busszal - ekkor a budakeszi Városháza megállónál kell leszállni.

vagy

  • A 222-es BKK busszal  a Gimnázium megállóig kell jönni.

Search