Határtalanul logó

Comenius projektek

Igazgatói tájékoztatás az érettségi vizsgák lebonyolításáról

 Igazgatói tájékoztató az érettségi vizsgák lebonyolításáról

Tisztelt Szülők, végzős Diákok!

Tájékoztatni szeretném Önöket arról, hogy az idei érettségi szabályzásáról tegnap jelent meg a rendelet, a pontos címe:

A Kormány 119/2020. (IV. 16.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során az érettségi vizsgák 2020. május–júniusi vizsgaidőszakban történő megszervezéséről

A részletekről az oktatas.hu oldalon részletesen tájékozódhatnak, és a honlapunkra (http://nsjg.budakeszi.hu/ )is feltettük.

Aktuális és szoros határidőhöz kötött előzetes feladatunkat, a rendeletben a 4.§ (3)-(5) pontja  szabályozza:

„3. Az érettségi vizsgajelentkezésekre vonatkozó különös szabályok a Vizsgaidőszakban

 1. § (1) A Vizsgaidőszakban előrehozott, valamint érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő érettségi vizsgák megszervezésére nem kerül sor, a benyújtott vizsgajelentkezéseket az Oktatási Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) törli, kivéve
  1. a Vizsgaszabályzat 12. § (15) és (16) bekezdésében meghatározott vizsgákat, valamint
  2. a középiskola befejező évfolyamán tanulók szintemelő vizsgáit, amelyek megszervezésére érvényes vizsgajelentkezés esetén sor kerül.
 • Ha a vizsgázó az érettségi vizsgán nem jelenik meg, vagy a Vizsgaszabályzat 2. számú melléklete szerinti projektmunkáját határidőre nem nyújtja be, a javító vagy pótló vizsgára való utasításától el kell tekinteni, vizsgajelentkezését törölni kell.
 • A vizsgázó kérheti az elfogadott vizsgajelentkezésének törlését vagy megváltoztatását, azzal, hogy
  1. a vizsgázó elfogadott vizsgajelentkezését törölni kell, ha a törlést a vizsgajelentkezését fogadó középiskolánál vagy kormányhivatalnál (a továbbiakban: fogadó intézmény) kérelmezi,
  2. a vizsgázó vizsgajelentkezését a fogadó intézmény a vizsgázó kérelmére emelt szintről középszintre módosítja,
  3. a vizsgázó vizsgajelentkezését a fogadó intézmény a vizsgázó kérelmére – kizárólag idegen nyelvből – középszintről emelt szintre módosítja.
 • A vizsgázó a (3) bekezdésben meghatározott kérelmét a Hivatal honlapján erre a célra közzétett formanyomtatványon a vizsgajelentkezését fogadó intézményhez nyújthatja be.
 • A (3) bekezdésben meghatározott kérelmet 2020. április 21-ig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő. A kérelemmel kapcsolatos hiánypótlásnak nincs helye.
 • A Hivatal a vizsgadíjköteles vizsgák vonatkozásában 2020. május 4-ig a honlapján közzéteszi a – (2) és (3) bekezdés szerinti törléssel, valamint változtatással összefüggésben – a vizsgadíj visszatérítésére, pótlólagos befizetésére vonatkozó részletes tájékoztatót.”

A jelentkezések módosítása itt lehetséges: https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2020tavaszi_vizsgaidoszak/vizsgajelentkezes_modositasa

A módosításokat ide kérjük elküldeni:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Határidő: 2020. április 21.

 

adó 1%

 

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com