Határtalanul logó

Comenius projektek

Fakultációs jelentkezés 2020 (10.A, 10.B, 11.A, 11.B)

jelentkezési lapJelentkezési lap (pdf)  

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Mint közismert, ettől a tanévtől az egyetemre jelentkezés alapfeltétele legalább egy emelt szintű érettségi vizsga. Ezúton tájékoztatjuk Önöket az emelt szintű érettségire történő előkészítés iskolai rendszeréről.

Az emelt szintű érettségire történő előkészítés fakultációs keretekben történik, és tantárgyanként heti 2 plusz órát jelent az utolsó két tanévben. A tanulók maximum 2 tárgyból jelentkezhetnek emelt szintű előkészítőre. A Pedagógiai Programunk szerint vállaljuk az emelt szintre való felkészítést magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, angol nyelv, német nyelv, fizika, biológia, informatika, és testnevelés tantárgyakból. Ezek közül plusz két órás felkészítést azokból a tantárgyakból indítunk, amelynek a heti óraszáma nem éri el az 5 órát, a sikeres felkészülést ezzel az óraszámemeléssel tudjuk támogatni.

Heti 5 órás tantárgy esetén (nyelvek, testnevelés) a felkészülés órakerete biztosított. (Az utolsó évfolyamon ezen kívül még heti egy érettségi előkészítő órát tudunk biztosítani bizonyos esetekben.) Az emelt szintű előkészítő csoport a Pedagógiai Program szabályai szerint legalább 5 főtől, - bizonyos esetekben, intézményvezetői támogatással, tankerületi engedéllyel, kisebb létszámmal is – indítható.

 

Iskolánkban a 10.A, a 10.B, a 11.A és a 11.B osztályosok  áprilisban jelentkezhetnek fakultációra. (A jelentkezés határideje: 2020. május 4.)

 

 Fontosabb tudnivalók:

  1. Ezeken a foglalkozásokon több osztály tanulói tanulnak együtt, ezért ezek az órák többnyire a koradélutáni (7-8-.óra) órákban, vagy reggel az 1-2. órákban lesznek.
  2. Aki áprilisban jelentkezik valamilyen faktra, annak ez a végleges jelentkezése, és a következő tanév egészére szól, azaz legalább egy évig kötelező tantárgy lesz az órarendjében. Az iskola ugyanis a leadott jelentkezések alapján szervezi meg a tantárgyfelosztást és ez alapján kap jóváhagyást a tankerülettől az óraszámra, csoportszámra. Ezek a későbbiekben nem módosíthatók. A jelentkezésről a tanév végéig visszajelzést küldünk a tanulóknak, amelyben jelezzük, ha valamelyik emelt szintű előkészítő csoportot nem tudjuk elindítani az alacsony jelentkezői létszám, vagy bármi más miatt. Ebben az esetben az érintett tanulók még a tanév vége előtt új fakultációt választhatnak, ha szeretnének. A véglegesítés az iskola részéről 2020. szeptember 1.-én történik meg. Ekkor derül ki, hogy milyen csoportok, milyen létszámmal indulhatnak el a jövő tanévben. (A 11. évfolyamosoknak is jelentkezniük kell áprilisban a következő tanév fakultációs óráira.)
  3. Ezeken az órákon emelt szintű a követelmény, több és nehezebb tananyagot kell megtanulniuk a résztvevőknek, mint az alaptanterv szerint tanulóknak.
  4. Javasoljuk, hogy érdeklődésüknek és továbbtanulási szándékuknak megfelelően válasszanak az emelt szintű érettségire való felkészítő foglalkozások közül. Mivel a legtöbb tantárgyból két évre oszlik szét az emelt szintű plusz tananyag, alaposan gondolják át a választást, ha lehet, ne kelljen 11. év elején változtatniuk.
  5. A jelentkezés a megküldött jelentkezési lapon történik, amit április folyamán, de legkésőbb 2020. május. 04-ig kitöltve és aláírva szíveskedjenek az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címre átküldeni.
  6. Amennyiben nem tudjuk valaki igényeit maradéktalanul teljesíteni, más iskolában – vendégtanulóként – lehet a tanulók szármára megoldást keresni az emelt szintű érettségire való felkészítéssel kapcsolatban. Ezeket az igényeket kérjük egyénileg jelezzék.

 

 

Üdvözlettel,

 

 

Budakeszi, 2020. április 6.                                                                Borók Edit - intézményvezető

adó 1%

 

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com